Genom att energioptimera er fastighet hjälper vi er att ta kontroll över energianvändningen, minska driftkostnaderna och samtidigt minska klimatpåverkan. Dessutom ökar ni livslängden på era installationer.

Vi arbetar frekvent med kartläggning och utredning av tekniska system och tack vare vår breda och mångåriga kunskap kan vi på Canmera alltid skicka en energitekniker med rätt kompetens och utrustning för eventuella åtgärder.

Värmeinjustering

Ett värmesystem i balans, med jämna temperaturer, ger både nöjda hyresgäster och en energieffektivare drift.

Vi har under 30 år arbetat fram en metod för injustering av värmesystem som bygger på att varje fastighet och dess förutsättningar är unik och därför anpassar vi våra beräkningar efter varje enskild fastighet. En värmeinjustering innebär både ett jämnare inomhusklimat i hela fastigheten och samtidigt sänkta energikostnader.

Vårt rutinerade injusteringsteam byter upp emot 10 000 ventiler om året. Vi försöker alltid att anpassa våra metoder och vår bemanning utefter beställarens krav och önskemål för att hyresgästerna skall störas så lite som möjligt. Efter genomförd värmeinjustering följer vi driften noggrant och ser till att vi alltid lämnar en optimerad anläggning efter oss.

Ventilation

Ventilationen är en viktig del av inomhusklimatet och påverkar mer än bara kvaliteten på luften. En regelbunden service rekommenderas och ger en bra bild av systemets skick. Våra tekniker har mångårig erfarenhet av utredning och felsökning och vi utför allt från byten av takfläktar till aggregat, spiskåpor och ombyggnad av kanalsystem.

Vi erbjuder också OVK-besiktning (obligatorisk ventilationskontroll) och utför även OVK-åtgärder såsom bland annat rengöring och injustering.

VVC Varmvattencirkulation

En fungerande varmvattencirkulation (VVC) är inte bara en fråga om komfort då varmvattnet förväntas komma snabbt i kranen, utan en förutsättning för att säkert leverera varmvatten utan risk för legionella-tillväxt i tappvattensystemet.

Varmvattenproduktion utgör samtidigt en stor del av fastighetens energianvändning. Det finns alltså mycket att vinna på optimera sin VVC-anläggning.

Fastighetsstyrning & övervakning

Våra styrtekniker förstår det viktiga samspelet mellan fastighetens system och har lång erfarenhet av felsökning. De arbetar dagligen med problemlösning i våra kunders fastigheter. Oavsett om du behöver hjälp med felsökning, uppkoppling av er fastighet eller fjärrövervakning så kan vi erbjuda en helhetslösning på vanligaste förkommande systemen på marknaden.

Kontaktpersoner


På Canmera arbetar vi tillsammans och samarbetar nära mellan våra avdelningar för att dra nytta av våra kompetenser och erfarenheter för att leverera bästa möjliga nytta för våra kunder.

Anders Gustavsson

vd

anders.gustavsson@canmera.se

031 – 337 83 10


Serviceavtal för er trygghet

Genom ett serviceavtal kan du säkerställa att du får en kostnadseffektiv förvaltning.
Vi hjälper våra beställare med både förebyggande och felavhjälpande underhåll.
Våra tekniker har kunskaper inom ventilation, värme, tappvatten, el samt styr- och reglerteknik

Tack vare vår mångåriga erfarenhet kan Canmera alltid skicka en tekniker med både rätt kompetens och utrustning.

Läs mer

En energioptimering sänker era kostnader

Hur mycket betalar du som fastighetsägare eller er BRF för uppvärmning och energi? Hur ser era driftskostnader ut – och kan dessa bli lägre? I många fall så står fastighetsägare och stampar på samma ställe, år ut och år in. Man betalar, men man betalar utan att ha en tanke på att kostnaden är väldigt hög.

En energioptimering kan sänka era driftskostnader rejält. Vi har lång vana av energioptimering och energieffektivisering och kan ta oss an alla typer av projekt. Oavsett om det handlar om en energioptimering i en befintlig fastighet eller i samband med en nyproduktion så står vi redo att bidra med vår expertis. Låter det intressant? Kontakta oss redan idag så bokar vi in ett möte!

Energioptimering - hur mycket betalar ni i onödan?

Misstänker du som fastighetsägare att dina driftskostnader är för höga? Den känslan ska du definitivt ta på allvar. Energi är en av de absolut största kostnaderna för en fastighetsägare och genom att låta oss se över hur allting fungerar i din fastighet så kan du sänka dina årliga kostnader – rejält och från dag ett.

Ett problem som många brottas med är att den ena handen inte vet vad den andra gör. En fastighet har många olika komponenter som måste samspela med varandra och ser man till ventilation, el, värme och vatten så finns det ofta stora problem för en fastighetsägare. Man saknar kunskap och vet inte om de olika systemen samverkar med varandra – eller om de ger maximal effekt. Att man eldar för kråkorna är långt ifrån ovanligt och svårigheten ligger i att skaffa sig en tydlig överblick kring vad som kostar – och hur man kan sänka dessa kostnader. Vi är experter på energioptimering och använder oss av välbeprövade, avancerade metoder för att både identifiera de problem som finns och för att korrigera dessa.

Energioptimering ger längre livslängd på systemen

Det finns många fördelar med att anlita oss för en energioptimering. Utöver att du kan sänka dina årliga driftskostnader på ett markant sätt så kan man även se att en energieffektivisering är riktigt bra för klimat och miljö. Av uppenbara skäl: genom att minska förbrukningen av energi så sparar man på jordens resurser. Som exempelvis fastighetsägare, företag eller BRF så kan man genom detta också visa vägen för andra och skaffa sig en tydlig miljöprofil.

En annan klar fördel med en energioptimering är att det också innebär en längre livslängd på alla de system som finns i fastigheten. Vi ser till att dessa fungerar optimalt och alla eventuella fel och brister kan också upptäckas och korrigeras i god tid innan akuta skador och höga kostnader uppkommer.

Energioptimering - börja i rätt ände

I många fall vill fastighetsägare ta tunga investeringar för att sänka sina driftskostnader. Det kan vara bra, men det kan även vara en sämre idé i vissa fall.

Väljer man att exempelvis investera i bergvärme eller att sätta upp solpaneler på taket så handlar det om betydande summor. Den investeringen kan vara riktigt bra, men den förutsätter också att exempelvis fönster och tak är täta. Om inte – ja, då kommer den varma luften att åka ut rakt genom dessa.

Att exempelvis börja med att tilläggsisolera på vinden eller genomföra en fönsterrenovering kan ha en enorm effekt – till en lägre kostnad. De större investeringarna kan, i vissa fall, vara bättre att skjuta på framtiden. Vi ger alltid rådgivning kring dessa frågor i samband med att vi anlitas för en energieffektivisering. Ibland är det de små ingreppen som gör hela skillnaden!


Energieffektivisering - varje fastighet är unik

Varje uppdragsgivare har unika behov och varje fastighet är också unik. Det innebär att vi också arbetar på ett unikt sätt beroende på vilken vår uppdragsgivare vi anlitas av. Vi använder oss av avancerade metoder för mätning och kartläggning av energiförbrukningen i en fastighet och vi lämnar ingenting åt slumpen.

Då det kommer till en energioptimering så räknas varje liten detalj och allt från ventilation, vatten, el, värme, isolering och exempelvis tak och fönster räknas. Det är i de små detaljer de största skillnaderna kan synas. Den bästa kilowattimmen som finns, det är den som aldrig behöver användas.

Kontakta oss

Nöjda kunder och goda referenser

Vårt företag har varit verksamt sedan 1996 och vi har ett team bestående av specialister inom energi, värme och VVS. Vi har genom åren utvecklat samarbeten och byggt upp ramavtal med flertalet fastighetsägare, företag, BRF:er och entreprenörer. Det är en trygghet för dig som ny kund.

Vi sätter dig gärna i kontakt med några av våra referenser som kan gå i god för vår kvalitet och vår kunskap. Att vi idag samarbetar med några av de största byggföretagen och fastighetsägarna visar på att vårt sätt att arbeta med energioptimering är av högsta kvalitet.

Låter detta intressant? Kontakta oss redan idag och låt oss göra skillnad för dina driftskostnader!

Kontakta oss